Μονεμβασια παραλιες

Κάκαβος- Βότσαλο: Η παραλία με το βότσαλο στα αριστερά της γέφυρας με φόντο το κάστρο της Μονεμβασιάς. Αποτελεί τη βασική παραλία της Μονεμβασιάς και βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο. Σε αυτή την παραλία εκτός από τα πεντακάθαρα νερά θα έχετε και την ευκολία της άμεσης πρόσβασης σε κοντινά μπαρ-καφέ και εστιατόρια.

Καστρο Μονεμβασιας

Κουρκούλα: Έξω από το κάστρο, υπάρχει η Κουρκούλα που θυμίζει πισίνα μιας και είναι προφυλαγμένη από 3 σημεία.

Πορτέλο: Αν έχετε ζεσταθεί από τα ανεβοκατεβάσματα στα σοκάκια της Καστροπολιτείας της Μονεμβασιάς, υπάρχει το Πορτέλο, ακριβώς κάτω από τα τείχη που βγάζει σε μία μικρή λωρίδα βράχου.

Εξω απo τη Μονεμβασια

Παραλία Ξιφιάς: Όμορφη αμουδιά νότια της Μονεμβασίας (περίπου 6 χλμ.)

Παραλία αμπελάκια: στην έξοδο της Μονεμβασιάς προς Νεάπολη με ψιλό χαλικάκι ( περίπου 5 χιλ. από το ξενοδοχείο). Στην περιοχή υπάρχουν διαδοχικά κολπάκια ιδανικά για μπάνιο, ενώ στη περιοχή έχει και αρκετά ταβερνάκια.

Πλαζ Πορί: Μεγάλης έκτασης αμμουδιά στην έξοδο της Μονεμβασιάς προς Σπάρτη ( περίπου 3 χιλ. από το ξενοδοχείο). Συνδυάζει τη σκιά από τα πολλά αρμυρίκια και πεύκα με την καθαρή θάλασσα. Ιδανική για θαλάσσια σπορ, εχει αρκετά ταβερνάκια με θέα το Μυρτώο πέλαγος, το βράχο της Μονεμβασιάς αλλά και την παλιά πόλη της Μονεμβασιάς.

Βλυχάδα και Μπαλογκέρι: Κοντά στο χωριό Ρειχιά του δήμου Ζάρακα, υπάρχουν 2 εκπληκτικές παραλιές. H παραλία Βλυχάδα είναι μια απίστευτη μεγάλη λευκή παραλία περιτριγυρισμένη από δασωμένες πλαγιές. Το Μπαλογκέρι είναι ένας κλειστός όρμος περιτριγυρισμένος από απόκρειμνους βράχους. Τα νερά τους είναι καταπράσινα και κρύα και το σκηνικό ανόθευτο χωρίς ίχνος τουριστικής αξιοποίησης (περίπου 30 χλμ).

Κυπαρίσσι: Έχει τρεις πεντακάθαρες παραλιές – την Μικρή Άμμο με βότσαλο και βαθιά νερά, την Αγία Κυριακή που είναι η ωραίοτερη παραλία της περιοχής με καταπράσινα νερά (μέχρι και η Πριγκίπισσα Νταϊάνα την είχε ανακαλύψει) και την Μεγάλη Άμμο, αμμώδης με κρυστάλλινα νερά. Το χωριό Βρίσκεται σε ένα πανέμορφο και απομονωμένο τοπίο 50 χλμ από την Μονεμβασιά.

Πλύτρα: όμορφη αμμώδης παραλία, με ρηχά νερά, όπου έχει διακριθεί και με γαλάζια σημαία (20 χλμ).

Παραλία Νεαπόλεως: Τεράστια αμμουδιά με καθαρά νερά που απλώνεται μπροστά στην κωμόπολη (30 χλμ).

Παραλία Σίμου: Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, στην Ελαφόνησο, ένα μικρό νησάκι απέναντι από τη Νεάπολη. Διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά και αμμόλοφοι με κέδρους.

Eξαιρετική σχέση ποιότητας / τιμής!

Μία από τις καλύτερες επιλογές για διαμονή στην πανέμορφη Μονεμβασιά είναι το ξενοδοχείο Πραματάρης! Κτισμένο σε σημείο με άπλετη θέα στο Βράχο, δίπλα στη θάλασσα με τον ήχο των κυμάτων να μας ξυπνάνε κάθε πρωί, ήταν μια πανέμορφη εμπειρία!

Vangelis P. Ηνωμενο Βασιλειο - Tripadvisor
Διαβαστε περισσοτερες κριτικες

Our latest special offers,
straight to your inbox

Stay up to date with the latest specials from Base Hotel. Subscribe and save on your next stay.

Continue browsing site